Friday, March 07, 2014

Alhamdulillah syukur

Sekejap sungguh masa berlalu..tahun ni dah 30 thn pokcik dkt dunia ni..rasenyer br semalam amik keputusan PMR dekat SMK Manek Urai di Kuala Krai ulu Kelantan..alhamdulillah pokcik skang dah jadi pensyarah dekat Uitm- jawatan yang pokcik tak pernah bermimpi unt dapat..

Rase mcm xlayak jer..apapun..firman Allah..kun fayakun...jadilah maka jadilah...mungkin ada hikmahnya Allah letakkan pokcik di posisi ini..hehehe

Pokcik ni bukanlah tergolong dlm golongan budak pandai pon..pointer mase dot dekat USM dulu pon..cukup2 makan jerr..tp nk dijadikan cerita..pokcik ni sentiasa bernasib baik..masa nk interview tenaga pengajar muda (tpm) UiTM dulu pon..naseb sungguh..pokcik is the only candidate..yg lain xdatang..pastu interviewer plak baik2 giler...dgn bahasa inggeris kelantan yang tunggang langgang..akhirnya dapatla biasiswa sambung master..

Allah selalu temukan pokcik dengan org2 yg baik.masa dot blaja dekat USM Kubang Kerian dulu..kawan2 budak2 sains forensik dan medic kebanyakannya alim2..secara tak langsung menghalang pokcik nk jadi jahat.

pokcik rase klu pokcik dpt u dekat kl..mungkin pokcik xtw nk jadi apa..Allah swt selalu jauhkan pokcik..peluang nk buat jahat sentiasa Allah tutp..klu ikotkan..pokcik buat jer jahat klu ada peluang..masalahnya Allah sentiasa tutup. ( ni bkn bermakna pokcik xbuat dosa..still byk buat dosa.tp alhamdulillah.xdela jahat2 sgt.alhamdulillah)

Teringat kawan2 masa dekat u..baik2 semuanya..btolla budak2 yg buat medic dan sains kesihatan ni mmg naturally baik kut...nk jadi Dr kena hati bersih kan???hehe..byk nk kena hapai..terima kasih korang semua..klu bukan dgn bimbingan korang semua mungkin pokcik lebih hanyut dalam lembah dosa dan noda..hahaa..

Ni la gamba geng2 mase pokcik blaja dulu..sbanarnya bukan lama sgt pon (grad thn 2007 kut)sampai gambar nampak retro giler..tp anak pokcik tertumpahkan air plak atas kenangan yg sekeping ni..any way..muka pokcik masih blum terjejas.hehe..

Sekarang pon, di FSK UiTM Puncak Alam, rakan2 sekerja pokcik mmg cool..dari senior kpd junior semuanya baik2..Nanti satu post pokcik akan tulis ttg seorg senior yang dl amik pokcik semasa intrvw tpm dan skang masih lg menjadi penyokong kuat pokcik dalam profesyen ini..

Biasenyer org lain mungkin stress dgn rakan sekerja yg irihati, tikam belakang,makan dalam dan lain2..tp entahlah..di fsk..kami ni mcm keluarga..cubit peha kanan, peha kiri terasa..pokcik xtertekan langsung kerja (kdg2 time keje byk stress jugak)..tp i love my job environment..sgt produktif..dan insyallah..klu berterusan..pokcik akan terus berjaya di sini..(target siap phd umur 34..(lg 4 thn jerr)..tlg doakan pokcik...aminnnnnnn.

Bukan xde sisi2 gelap dalam hidop pokcik..ada...tp Allah suruh kite simpan keburukan kite..Yang lepas tu biarla berlalu..mls pokcik nk recall cite2 zaman hitam sekolah menengah dan matrikulasi..yang penting adalah akan datang..kita xbole mengubah masa lalu..tapi kita boleh merancang unt masa depan...target pokcik skang nk jadi seorang suami,ayah dan pensyarah yang baik unt isteri,anak dan student2 pokcik..kita manusia xlepas dari melakukan kesilapan. Arini kate insaf..esok buat lagi..mujurla Allah maha penyayang...

Alhamdulillah ya Allah kurniakan pokcik isteri yang cantik dan penyayang...
Alhamdulillah ya Allah kurniakan pokcik puteri2 yang comel dan bolat
Alhamdullah ya Allah dikurniakan teman baik dan rakan2 sekerja yang sgt cool
Alhamdulillah ya Allah diberi student2 yg pandai menghormati


klu ikot sejarah pokcik..Allah bole hukum pokcik dan letakkan ditempat yang hina..tp Allah sygkan pokcik..die beri segala2nya...cuma pokcik jer yg sentiasa rase xcukup2..
moga Allah xpernah fedup dgn pokcik dan anda semua..

Aminnn..syukur Alhamdulillah...:)











2 comments:

Anonymous said...

Propa je pakcik cakap sentiasa rasa cukup tue ..selalu mcm x cukup ja ..dan semestinya keluarga dan kawan2 yang sentiasa mencukupkan untuk pakcik ..hahaha

Eddie Aziz

Seri Ishar said...

Ayaq tumpah plk atas muka ak..stress tgk aih:-D seri