Monday, August 15, 2011

Bos Power


Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai dan pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.


Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja
tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.

"Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras
"Dalam RM800" pekerja tu menjawap
Bos tu menjawap,
"Nah amik ni Rm800,
"BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2
PEGI TEMPAT LAIN"

Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek.

Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape
malas, sure kene pecat!Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".

hahahahahahahahaha

2 comments:

Syakir Rahman said...

hahaha...kalo cmtuh aku pon nk anta pizza gak r kt opis tuh..lpas tuh kalo die tnye gaji bpe ckp r RM3000....on the spot dpt...hahahaha

Imaneseri said...

Byk cerita teladan kat blog neh..huh.haha.wat kijo wei..opis hour neh